Baby en Peuter massage

Chantal

2013-05-08

Montessori Kinderopvang organiseert:

Baby en Peuter massage!

Lichamelijk contact en liefdevolle, bewuste aanraking zijn de belangrijkste basis voor een in alle opzichten gezond opgroeien naar een gelukkig, evenwichtig mens. De boodschap van handen en hart begrijpt iedere kind instinctief.

Massage ondersteunt ook het immuunsysteem, dit betekend dat kleine klachten, zoals hoesten en verkoudheid, makkelijk kunnen worden afgeweerd of in elk geval niet weken aanhouden.

Voorwaarde voor een effectieve massage is dat degene die masseert zich helemaal kan inleven in het gevoel van het aanraken. Dan pas is de massage een open weg voor goede communicatie tussen ouder en kind.

 

De workshop bestaat uit twee avonden;

De eerste avond zal bestaan uit theorie met betrekking tot het hoe en waarom van masseren, het effect ervan  en de bijbehorende handelingen.

De tweede avond gaan we samen olie maken, een mooie eerste voorraad voor thuis. Het maken van de olie gebeurt op ayurvedische wijze. Het soort olie hangt samen met de jaargetijden. In de winter is de samenstelling van de olie anders dan in de zomer.

Verder kunnen we deze avond dieper ingaan op het masseren, onder andere door ervaringen die in de twee weken zijn opgedaan thuis en vragen die naar aanleiding daarvan zijn ontstaan.

De workshop babymassage  is bedoeld voor vaders en moeders met baby’s vanaf ongeveer 6 weken tot 1 ½ jaar. Naast de babymassage worden er praktische tips en ervaringen uitgewisseld.

Peuter massage is bedoeld voor peuters vanaf ongeveer 1 ½  jaar tot 4 jaar, maar ook daarna kunnen de technieken toegepast worden. Je leert op een speelse en begrijpbare manier hoe je samen met je kind een leuke en ontspannende massage kunt geven. Door te masseren leren kinderen zich te ontspannen en tegelijkertijd leren ze hun lichaam kennen. Bovendien versterkt massage de band tussen ouder en kind.

De massage is ook zeer geschikt voor drukke en actieve kinderen. Wij helpen je graag technieken aan te leren voor bijvoorbeeld het slapen gaan of om tussendoor een rustpuntje te creëren.

Minimaal aanmeldingen per workshop zijn 4 ouders, maximaal 10. Aanmelden via avang@upcmail.nl  ovv van naam, aan welke workshop je wilt deelnemen (babymassage of peutermassage). Kosten zijn €25,- per ouder voor twee avonden. Deze prijs is incl. reader en zelfgemaakte olie.
Data babymassage; 21 mei en 4 juni van 20.00 tot 21.30 op de Amsterdamseweg 100 te Arnhem
Data peutermassage; 28 mei en 11 juni van 20.00 tot 21.30 op de Amsterdamseweg 100 te Arnhem
Er staat koffie en thee klaar vanaf 19.45.

De workshop wordt gegeven door Sudha Geven (Massage praktijk Rumah Pijit, www.rumahpijit.net )