Engels in de kinderopvang

Jedidja

2013-07-11

Op een vast moment van de dag komt Benny, de Engels sprekende handpop, langs bij de kinderen van het Montessori kinderdagverblijf in Arnhem. Samen zingen ze Engelse liedjes, oefenen ze woordjes en maken ze grapjes. Engels aanbieden aan kinderen is een mooie aanvulling op de visie van Maria Montessori en de natuurlijke behoefte van de kinderen om te leren.

Engelse taal
Van het leren van een vreemde taal wordt vaak opgemerkt dat je daar niet vroeg genoeg mee kunt beginnen. In de leeftijd tot en met zeven jaar bevinden kinderen zich in een taalgevoelige periode. De oren van het heel jonge kind staan wagenwijd open voor de klanken van een andere taal. Juist die fase leent zich heel goed voor een speelse kennismaking met taal. De begeleidsters van Montessori kinderopvang Arnhem zijn mede hierom gestart met het proces om spelenderwijs de Engelse taal aan te bieden.

Benny
Samen met Benny, de Engels sprekende handpop, zingen en spelen de kinderen in het Engels. Benny is ontwikkelt door Early Bird. Zij leveren de materialen en de kennis om een en ander op de juiste manier in te zetten. Benny's Playground is speciaal ontwikkeld voor Nederlandse peuterspeelzalen en kinderdagverblijven.