Kinderen zamelen geld in voor de allerkleinste baby’s

Jedidja

2012-11-15

Wereldwijd de babysterfte een halt toeroepen en aandacht vragen voor de allerkleinste. Een thema wat de komende weken centraal staat in Nederland. De kinderen van Montessori kinderopvang Arnhem hebben een hele speciale manier gevonden om dit doel te ondersteunen. Met eigen gemaakte kunstwerken zamelen de kinderen geld in en ondersteunen hiermee het Amsterdam-Dakar team Carebel.

Glazen huis
Van 18 tot en met 24 december 2012 sluiten de radio DJ’s van 3 FM zich op in het Glazen Huis voor het evenement Serious request. Voor 2012 is het doel van Serious request het terugdringen van de babysterfte. Dit jaar komt het evenement opeens een stukje dichter bij de kinderen van Montessori kinderopvang. Eén van de Montessori ouders gaat dit jaar namelijk een hele speciale actie ondernemen voor Serious request. Richard Holleman en Maico de Haan vertrekken op 26 november naar Afrika om mee te doen aan de Amsterdam- Dakar Challenge voor Serious request. Zij hebben als doel om geld in te zamelen om babysterfte wereldwijd een halt toe te roepen. Op hun site www.carebel.nl staat alle informatie rondom dit project.

Kunstwerk
De kinderen van Montessori kinderopvang gaan op geheel eigen wijze geld inzamelen voor het team Carebel. De kinderen gaan een mooi kunstwerk maken, dit wordt gefotografeerd en gedrukt op een ansichtkaart formaat. Van deze kaarten worden setjes gemaakt die de kinderen bij hun ouder(s), opa, oma, tantes, buren etc gaan verkopen. De opbrengsten gaan uiteraard rechtstreeks naar het Amsterdam-Dakar team Carebel.

Montessori kinderopvang
‘It is true that we cannot make a genius. We can only give to each child the chance to fulfil his potential possibilities’
(Maria Montessori). Alle elementen binnen het kinderdagverblijf, peutergroep en buitenschoolse opvang zijn gebaseerd op de visie van Montessori. Montessori kinderopvang werkt vanuit de gedachte, dat ieder kind zelf zijn  activiteiten kiest en begeleid wordt tot zelf doen! Kinderen vinden het geweldig de “echte” dagelijkse dingen van het leven mee te doen. We bieden alle materialen zo aan dat het kind het zelf kan pakken en er mee aan de slag kan gaan aan tafel of lekker op een kleedje op de grond, opruimen hoort er natuurlijk ook bij. Nadat we fruit gegeten hebben, maken we een kringetje, luisteren naar een verhaaltje, doen vingerversjes of bewegen gewoon even lekker met z’n allen. Iedere ochtend gaan we naar buiten om te rennen, te klimmen, verstoppertje te spelen, de bladeren weg te harken of taart te bakken in de zandbak. En we eten een boterham waarbij de kinderen zelf de tafel dekken, brood smeren en melk inschenken. Voor meer informatie www.montessorikinderopvang.nl.