Landelijke Montessoridag 2016

communicatie

2016-03-01

Komt Montessori kinderopvang zien en ontdekken op de Landelijke Montessoridag

Montessori kinderopvang opent haar deuren voor een kop koffie of thee aan de keukentafel en een rondleiding op locatie. Een uitgelezen kans voor kinderen en voor ouders om de Montessori materialen en de ruimtes eens goed te bekijken. De openingstijden van de vestigingen in Arnhem en Montessori kindcentra in Bilthoven, Veenendaal, Nieuwegein en Houten liggen woensdag 9 maart 2016 tussen 09.00 uur – 12.00 uur. Let op: de feitelijke openingstijden verschillen per locatie. Lees snel verder om te ontdekken wanneer onze locatie bij u in de buurt geopend is.

Montessori
Waarom kiezen voor Montessori? ‘It is true that we cannot make a genius. We can only give to each child the chance to fulfil his potential possibilities’ (Maria Montessori). Alle elementen binnen het kinderdagverblijf, peutergroep en buitenschoolse opvang zijn gebaseerd op de visie van Montessori. Montessori kinderopvang laat tijdens de open dag graag zien hoe de visie van Maria Montessori in de kinderopvang is ingevuld.

Open dag
We nodigen u graag uit om in een rustige en huiselijke omgeving te ontdekken hoe wij een verlengstuk willen zijn van de belangrijkste leefomgeving, namelijk thuis. Een voorbereide omgeving met materiaal en begeleiding wat is afgestemd op de ontwikkeling van het kind.

Montessori kinderopvang heeft meerdere locaties. De locatie Montessori kinderopvang in Arnhem locatie Sonsbeek opent haar deuren van 09.30 uur tot 10.30 uur en locatie de Binnenstad van 11.00 uur tot 12.00 uur. De locatie integraal Montessori kindcentrum (Montessorischool) Bilthoven opent haar deuren van 09.00 uur tot 12.00 uur. De locatie integraal Montessori kindcentrum Aan de Basis in Veenendaal opent haar deuren van 09.00 uur tot 10.00 uur. De locatie integraal Montessori kindcentrum De Vleugel in Nieuwegein opent haar deuren van 09.00 uur tot 11.00 uur. En de locatie Montessori kindcentrum (Montessori Basisschool) Korenmolen in Houten is geopend van 10.30 uur tot 12.15 uur.

Activiteiten
Binnen Montessori kinderopvang heeft de keukentafel een belangrijke rol. Hier worden ouders tijdens koffie momenten op de hoogte gehouden van de ontwikkeling van hun kind. Aan deze keukentafel willen de begeleidsters van de locaties de tijd nemen om geïnteresseerden tijdens de open dag iets meer te vertellen en te voorzien van een rondleiding, over hun locatie en de visie van Montessori kinderopvang.