Montessori Kinderopvang De Waterberg sponsort Het Beterboek

Liedje

2013-02-14

BeterboekMontessori Kinderopvang de Waterberg sponsort Het Beterboek!

 Jaarlijks moeten veel kinderen naar het ziekenhuis. Voor kleine behandelingen, echter langdurige opnames komen ook voor. Hoe dan ook voor het kind een spannende tijd.

Het kindercentrum van het Rijnstate Ziekenhuis heeft speciaal voor alle kinderen die naar het ziekenhuis komen, Het Beterboek geschreven. Hierin staan op een leuke en eenvoudige manier beschreven wat een dokter is, wat je mee moet nemen wanneer je een aantal nachtjes blijft slapen en hoe je een operatie in gaat. Aangevuld met leuke spelletjes en kleurplaten, wordt de tijd voor een kind in een ziekenhuis zo, zo leuk mogelijk gemaakt. Ook voor de oudere kinderen is er een aparte uitgave die wat dieper ingaan op de beleving voor het kind, het uitdaagt om zijn of haar gevoelens tijdens het bezoek aan het ziekenhuis onder woorden te brengen en je leert over je eigen lichaam.

Montessori Kinderopvang de Waterberg was zo enthousiast over dit project en heeft een wens uitgesproken in Het Beterboek; “Namens de kinderen van Montessori Kinderopvang wensen wij je veel sterkte”.