Montessori Kinderopvang vooruitstrevend met doorgaande ontwikkelingslijn

Communicatie

2017-05-15

Montessori Kinderopvang vooruitstrevend met doorgaande ontwikkelingslijn

De kloof tussen kinderopvang en basisschool moet verdwijnen om verlies van kennis bij de overstap zo veel mogelijk te voorkomen. Er is betere samenwerking nodig tussen beide partijen. Opvang en school moeten zelfs compleet kunnen samengaan in een "leer-en ontwikkelcentrum".
Dat adviseert een groep deskundigen, de zogenoemde taskforce samenwerking onderwijs en kinderopvang. 

De experts willen dat voortaan de individuele behoeften van ieder kind centraal staan, zodat voor kinderen van nul tot en met twaalf jaar één ononderbroken "ontwikkellijn" ontstaat. De uiteenlopende beroepskrachten zouden hun kennis moeten bundelen in teams. Het onderzoek van de groep deskundigen is eind maart 2017 gepubliceerd en kunt u hier teruglezen. 

Het advies van deze experts bevestigd nogmaals de visie van Montessori Kinderopvang. Montessori Kinderopvang is in 2003
ontstaan door deze pedagogische visie de richting te laten bepalen en door innovatief te durven zijn. In een monumentaal pand
in het centrum van Arnhem startte één van de eerste kinderdagverblijven volledig gericht op het Montessori concept. 
Met de start van dit kinderdagverblijf ontstond in de regio Arnhem een complete Montessori ontwikkelingslijn vanaf 3 maanden 
tot en met het voortgezet onderwijs.

Tot op de dag van vandaag streven wij met Montessori Kinderopvang naar een optimale samenwerking met basisscholen
en dit zien wij nog steeds terug in de ontwikkeling van het kind. Al onze Montessori Kinderopvang werken op dit moment samen met basisscholen.

Montessori Kinderopvang is een verlengstuk van de belangrijkste leefomgeving van een kind, namelijk thuis. Onze focus ligt daarbij op het neerzetten van een doorgaande ontwikkelingslijn van 0 t/m 12 jaar. Door als kinderopvang, school en ouders samen te verbinden wordt de doorgaande ontwikkelingslijn gerealiseerd. De focus zal daarbij niet veranderen, de invulling daarentegen blijft zich door ontwikkelenen gaat mee met de tijd.