Peuterochtendgroep in Veenendaal

communicatie

2015-12-17

Montessori kinderopvang biedt elke doordeweekse dag een peuterochtendgroep aan voor alle peuters. De peuterochtendgroep is onderdeel van het Montessori kind centrum Aan de Basis in Veenendaal en heet uw kind (vanaf 2 jaar) van harte welkom om te komen ontwikkelen en ontdekken in een rustige en huiselijke omgeving. Wij werken vanuit de Montessori gedachte, ter voorbereiding op de basisschool, dat ieder kind in een voorbereide omgeving zelf zijn activiteiten kiest en begeleid wordt tot zelf doen!

Peuterochtendgroep

De peuterochtendgroep is geopend op alle doordeweekse dagen van 8.30 tot 12.15 uur.
Er staan verschillende activiteiten centraal zoals, samen spelen op de auto mat of in de bouwhoek. Picknicken in de poppenhoek met echte toastjes en een kopje “thee” voor het bezoek. De pop in bad doen. Sop maken met zeep, rasp en een handmolen. De planten water geven. De ramen zemen met een eigen emmer, spons, zeem en trekker. Peuters vinden het geweldig de “echte” dagelijkse dingen van het leven mee te doen! Ontdekken van wat blijft er drijven en wat zinkt naar de bodem. De peuterochtendgroep heeft een standaard ritme, dit is erg belangrijk voor de kinderen. Naast het spelend leren en hun eigen keuzes maken, bereidt de groep samen het fruit en eten het gezamenlijk op. Ook wordt er in een kring liedjes gezongen en verhalen voorgelezen.  Binnen de peutergroep worden ook voorschoolse educatie activiteiten aangeboden. De ene keer staan de kleuren hierin centraal, maar ook vormen, rijmen, puzzelen, grootte, of het zoeken van verschillen.

De peuterochtendgroep valt onder kinderopvang en biedt daardoor de mogelijkheid tot teruggave kosten kinderopvang bij de Belastingdienst. Meer informatie over het kinderdagverblijf, peuterochtendgroep en buitenschoolse opvang is hier te vinden.

Montessori kind centrum
Montessori kinderopvang, bestaande uit een kinderdagverblijf, peuterochtendgroep en buitenschoolse opvang, werkt samen met de Montessorischool Aan de Basis in Veenendaal. Samen vormen zij het Montessori kind centrum en zorgen daarmee dat de doorgaande ontwikkelingslijn van de geboorte tot aan 13 jaar volledig kan worden aangeboden op één locatie. De specifieke kennis over de Montessori visie van beide partijen zorgt voor een goede aansluiting binnen het kinderdagverblijf, peuterochtendgroep, buitenschoolse opvang en basisschool.

Meer informatie
Ouders die nieuwsgierig zijn naar het kinderdagverblijf, de peuterochtendgroep of buitenschoolse opvang zijn van harte welkom voor een rondleiding. Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een rondleiding, kan contact opgenomen worden met Naomi van Gent. Meer informatie over de Montessorischool Aan de Basis is te vinden op www.aandebasis.nl